Ice Cold Water

Facebook Badge

2009 m. balandžio 8 d., trečiadienis

o Šiandien!!

O šiandien iškilo man klausimas toks: kaip žmogus išleidžia garsą iš savo gerklėėės?;DD Pagalvokit - kaip tai.. chmm , juokinga. Nežinau. 
Na. Netūrėtų būt, bet.. taip jau yra. Tai štai_galvoju: ši diena bus to dalyko išsiaiškinimui paskirta. Tai štai, perškaičiau, kad ž
mogaus balsas yra garsas, kurį skleidžia žmogus naudodamas gerklėje esančias balso klostes dainuotikalbėtirėktijuoktis ir pan. Balso klostės, prisidedant liežuviuidantims ir lūpoms, gali sukurti daug įvairių skirtingų garsų. Chmm .. Beveik niekas nepaaiškėjo. : toliau perskaičiau, jog žmogaus balsas yra sudėtingas instrumentas ir turi labai plačias galimybes. Balso klostės gali įsitempti ir atsipalaiduoti, keisti savo storį, oras gali būti iškvėpiamas per jas įvairiu slėgiu, liežuvio, lūpų ir dantų padėtis gali koreguoti garsą, krūtinės ir gerklės forma bei įvairių raumenų įtempimas taip pat gali pakeisti balsą. Kiekvienas iš šių veiksmų atitinkamai keičia balso aukštįtembrągarsumą ar toną.  - šakės. Mes, žmonės, neišsiamiami. Tokie sudėtin gi, kad kartais tik 50ies susimąstai - "kaip aš darau tą, ar štai tą_?"

Na, tai tiek..iš gan keistų mano minčių ir panašiai. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą